ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА DAKS-BG.COM

Моля, прочетете внимателно условията за ползване на нашия електронен магазин.

Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия.

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ (наричан по-долу daks-bg.com) от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн daks-bg.com и поддомейните му (наричани за краткост Сайт), както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги предлагани от ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ (наричани за краткост Услуги).

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на daks-bg.com (с изключение на линка към настоящите Общи условия) Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Необходими условия, за да се направи поръчка:

 1. Регистрация в електронния магазин или поръчка като „гост“.
 2. Валиден email адрес при регистрация в онлайн системата.
 3. Валиден телефонен номер.
 4. Вярно попълнени адреси за доставка.
 5. Вярно попълнени данни за контакт.

Активирането на поръчката на определена стока става чрез натискане на бутона “Поръчвам” („Добави в количката“). Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор клиента и ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“. При направена от вас поръчка, ще получите автоматично потвърждение на поръчката на посочения от вас e-mail адрес. Администраторът на магазина ще се свърже с Вас по телефона за потвърждение на наличност на продуктите и изпълнението на поръчката. Всички поръчки подлежат на потвърждение по телефона преди изпращане. Поръчки, които не са потвърдени с телефонно обаждане, не се изпращат.

*  Условия на доставка

 1. Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес за доставка в границите на Република България.
 2. При избор на “доставка с наложен платеж”, клиента е длъжен да заплати стоката при получаването й на приносителя.
 3. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида и ползвания транспорт за доставка.
 4. Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.
 5. Условията за доставка, ако изрично не е упоменато друго (например текуща промоция), са описани в раздел „Доставка“

*  Поръчка

– Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начина на доставка и начина на плащане. След финализирането на поръчката на посочения от Вас e-mail ще получите автоматично потвърждение със същата информация, ако сте посочили ваш валиден email адрес. Администратор на магазина ще се свърже с Вас по телефона за потвърждение на наличност на продуктите и изпълнението на поръчката. Всички поръчки заявени с Наложен платеж подлежат на потвърждение по телефона преди изпращане. Поръчки с Наложен платеж, които не са потвърдени с телефонно обаждане, не се изпращат.

– ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ не гарантира наличност на поръчаните продукт в момента на създаване на електронната поръчка. При всеки един случай на липса и проблемна доставка на артикул, поръчителя следва да бъде уведомен за това. Може да Ви бъде предложен алтернативен продукт, максимално близък до поръчания или да бъде предоставена информация за най-скорошна дата на доставка. В случай, че клиента потвърди промяната, се изпраща коригираната поръчка към посочения в поръчката адрес. В случай, че поръчителя не одобри предложените промени, то поръчката се анулира.​

– Доставката до посочен от Вас точен адрес или офис на куриерска фирма, в рамките на Република България, ще бъде извършена в срок от 1 до 3 работни дни. Всички срокове, условия и цени за доставка на избраните от Вас продукти са публикувани в раздел „Доставки“ в онлайн магазина.

– Стандартно (ако не е избран друг куриер) доставката се извършва с куриерска фирма SPEEDY на указаният от вас адрес или офис – в работното време на куриерската фирма – в работни дни от 09 до 18 часа, за някои населени мести е възможна и доставка в Събота – от 9 до 14 часа;

– Доставки не се извършват Неделя и на официални празници, освен ако не е обявен извънреден график за обслужване на куриерската фирма.

– Ако при получаването на Вашата поръчка, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. Всички изпратени от нас поръчки се транспортират със застраховка. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който се описва констатираното състояние на пратката и опаковката и. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

* ПРАВО НА ОТКАЗ / ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА НА СТОКА / ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗАПЛАТЕНИ СУМИ

– Ако желаете да откажете своята поръчка преди да сте я получили, може да се свържете с нас. Необходимо е да получим информация от Вас за вашата поръчка, за да можем да предприемем действия по анулирането и (и информиране на куриерската служба, в случай, че вече е изпратена).

– В случай, че сте приели Вашата поръчка, но сте размислили и желаете да върнете/замените продукт, то можете да извършите това в рамките на 14 дни от получаването на поръчката си съгласно чл.55 от ЗЗП. Можете да се възползвате от опцията за връщане на продукта без да посочвате каквато и да е причина за това. Връщането и приемането на продукт може да бъде отказано от ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ в случай, че стоката не е в добър търговски вид. Това може да се изразява в: повреди по окомплектовката, следи от ползване, физически повреди и деформации на продукта, непълна окомплектовка на продукта или съпътстващата документация, доставена при поръчката.

– Вие имате право да изберете дали да замените продукта или да получите парите си обратно. Вие може да замените артикула за напълно различен друг артикул, като заплатите съответната разлика в цената

– В случай, че желаете да се възползвате от правото си на отказ от поръчка в рамките на 14 дни от получаването и съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите, е необходимо да изпратите продукта/продуктите до административния адрес на фирма ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“: гр. София, ул. „Ами Буе“ 57. Всички разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента. Това не се отнася за продукти с фабричен дефект или при гаранционно събитие – в този случай транспортните разходи са за сметка на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ (само чрез куриерска фирма СПИДИ)

– Възстановяването на заплатената сума за върнат продукт, се извършва в рамките до 14 работни дни – по банков път.

– В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва единствено чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането, в срок до 5 дни.

*  Цена на поръчката

– Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти и услуги. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка, ако поръчката не отговаря на условията за безплатна доставка.

* Проблеми при изпълнение на поръчката

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност, в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок. ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ не гарантира изрично наличност на продуктите в момента на създаването на поръчката. В случай, че даден продукт е изчерпан, ще бъде предоставена информация за възможна доставка или най-близък алтернативен продукт, препоръчан от екипа на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“.
 2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал метод на плащане, различен от „налoжен платеж“, например: банков превод, плащане с банкова карта и други.
 3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
 4. Липса на телефон за контакт с потребителя.

– При възникване на проблеми с доставката по вина на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“, всички настъпили допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за сметка на получателя/поръчителя.

*  Начини на плащане: 

 1. Плащане при доставка – Наложен платеж– при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.
 2. Плащане по Банков път – заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ банкова сметка.
 3. Плащане с Дебитна / Кредитна карта от: VisaMasterCardAmerican Express, напълно защитено и в съответствие с разпоредбите за плащане на PSD2 в Европа.

* Ограничения:

Потребителите на магазина нямат право:

 1. Да копират, разпространяват или ползват текстове, картинки, икони или части от сайта, без изрично разрешение на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“.
 2. Да претоварват системата с фиктивни заявки или друга информация.
 3. Потребителите нямат право да ползват снимка на екрана (screenshot) на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ без изрично разрешение на ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“.

Този електронен магазин може да съдържа линкове към други сайтове. ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ не носи отговорност за тяхното съдържание.

*  В съдържанието на електронния магазин, с цел показване на предлаганите продукти, може да са позиционирани имена, знаци, символи на търговски марки, защитени от от авторското право, които са притежание на техните собственици.

* Гаранционно обслужване

Всички продукти в електронния магазин daks-bg.com (ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“) имат гаранция от 1 (една) година.

Гаранцията отпада в следните случаи:

 1. При повреди причинени от неправилна експлоатация;
  2. При нарушаване на физическата цялост на изделието;
  3. При химическо, електрическо или друго въздействие, несвързано с нормалната експлоатация на продукта;

 * Други

ЕТ „ДАКС – Наташа Дакова“ има право да променя технологията и дизайна на представените продукти в електронния си магазин daks-bg.com без предварително известяване.

 

* Надзорни органи

Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни
Aдpec: гp. Coфия, yл. „Ивaн Eвcтaтиeв Гeшoв“ № 15,
Телефон: 02 / 940 20 46
Факс: 02 / 940 36 40
Уeб caйт: www.cpdp.bg

Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe
Aдpec: гp. Coфия, пл. „Cлaвeйкoв“ №4A, eт.3, 4 и 6,
Телефон: 02 / 980 25 24
Факс: 02 / 988 42 18
Уeб caйт: www.kzp.bg

Koмиcия зa зaщитa нa кoнкypeнциятa
Aдpec: гp. Coфия, бyл. „Bитoшa“ №18
Телефон: 02 / 935 61 13
Факс: 02 / 980 73 15
Уeб caйт: www.cpc.bg