Блог секцията на фирма Дакс

ИНОВАТИВЕН ПРОДУКТ

„Умни„ портфейли,портмонета, калъфи за документи ,произведени в България от фирма ДАКС-Наташа Дакова , от естествена кожа  , с вградена екранираща тъкан за защита и опазване на пари и лични данни  от дигитални кражби и дигитално джебчийство! На английски тези портфейли се наричат  “anti skimming wallets”.

Вградената екранираща тъкан отблъсква   т.наречените RFID лъчи  –  радиочестотни вълни  за  идентификация прилагана  за  автоматично идентифициране на обекти – „недоброжелателите” –крадците , използват специално скимиращо устройство и с него четат и записват данни от банкови и лични карти. Тези данни се копират и записват на друго устройство и информацията се използва незаконно . Прочитането на данни може да стане от разстояние от 0.5 до 1.5 метра. Цената на скимиращите устройства в  I –нет  варира и може да стигне до 200 USD повече или по-малко.

Лесно се побират  т в раница и сутрин докато пътувате в метрото може от картата ви да бъдат изтеглени 50 -100 лв. без необходимост от  въвеждане на  PIN. Така за много кратко време  и с лекота дигиталния джебчия може да се сдобие с добра сума пари.

За момента най-евтиното и достъпно решение за защита на нашата лична и финансова информация е използването на портфейли,портмонета ,калъфи с вградена защита ,която блокира и спира RFID лъчите .През защитната материя радиовълните не проникват.

Портфейл с тази функция няма нужда от специални допълнителни блокиращи карти,тъй като е  изработен  с вградена блокираща лъчите материя- текстил с метализирани нишки.

За момента продукти с  RFID  защита се изработват в България   от фирма ДАКС- Наташа Дакова по поръчка   

www.daks-bg.com