Блог секцията на фирма Дакс

Стимулиране на персонала

Задържането на работници и служители в днешните трудни времена е ключов фактор за успеха. Хората имат основна човешка нужда да се чувстват ценени  и горди от работата си.

26% от служителите се оплакват ,че ръководството не обръща внимание на мотивацията и развитието на талантите.

Правилното поведение и приноса на всеки за успеха трябва да бъдат забелязани,поощрени и наградени. Раздаването на   евтини продукти често пъти има обратен ефект.

Разработването на бонусни програми и използването на малки неочаквани бонусни стимули с фирмен знак имат силен ефект.За целта една добра възможност е използването на брандирани продукти от естествена кожа за ежедневна употреба.

Наред с осигуряването на модерно технологично работно място  и работно облекло , на хората от екипа трябва да се осигурят  и необходимите за работата  им органайзери,папки,калъфи за документи ,персонални визитници ,чанти за компютри и документи.

Това са малките детайли  ,които дават самочувствие и увереност на служителя  ,правят го съпричастен и горд с  фирмените ценности и повишават неговата ефективност  и отдаденост в работата.

Не е все едно от къде ще извадите визитките си при среща с важен партньор.Ако те се разпилеят по пода или се примесят с други бележки,банкноти,документи,дори и с личното ви гребенче,това няма да говори добре за вас.Грижа на  работодателя е да подсигури служителя с минимално необходиимите за дейността реквизити.

Ако подготвяте  с много старание благодарствено писмо по повод юбилея на важен партньор  е добре да го носите и връчите във фирмена папка, иначе има  опасност при слизане от колата документа да изпадне в локвата от последния дъжд.

За предстоящата месечна  среща с търговските представители по градове  можете да подготвите малки изненадващи бонус  продукти  с фирмен знак.Всички ще останат доволни и ще се стараят повече за резултатите от представянето си следващия път.

Малките жестове поддържат и стимулират активността!

Накарайте служители и парньори да се чувстват горди , че работят  с вас , а тези които търсят работа да се борят за работа при вас!