Блог секцията на фирма Дакс

Насърчаване ,стимулиране и задържане на персонала

Ние от фирма ДАКС произвеждаме от естествена кожа продукти за насърчаване,стимулиране,мотивиране и задържане на персонала, както и за рекламни цели.

С нашите продукти и бонусна система за периодично стимулиране могат да се преодолеят проблемите с текучеството на персонала или честата смяна на високо-квалифицирани служители . Може да се повиши ефективността на всеки служител и неговата мотивация. Може с нефинансови стимули да се постигнеат значими финансови резултати! С една скромна инвестиция от например 30 лева може да се гарантира изпълнението на договор за 300 000!

В днешно време все по-трудно става и привличнето и задържането на нови клиенти,все по-скъпо струва намирането на служители на ключови позиции.

Счита се ,че в САЩ намирането и въвеждането на нов ключов служител струва една годишна заплата- тук се включват разходите за агенции по подбор, обучение,време за напасване с екипа,време за усвояване на нови знания.

Това,което предлагаме ние е повишена и системна грижа за служителите,въвеждане на стимули със стойностни продукти с дълготрайна употреба ,като кожени „умни портфейли,портмонета,калъфи за документи,“с вградена RFID защита срещу дигитални кражби.

С нашите продукти ще накарате служителите си да повярват ,че техния принос за успеха на фирмата е оценен и забелязан ,ще им доставите радост и удовлетворение .Ще ги ползват ежедневно и така с ценностите на фирмата ,вие ще влезете и в техния личен живот! Вашите служители ще станат по-мотивирани,по-отдадени на работата си ,обвързани с фирмените резултати.При всяко отваряне на продуктите ,подсъзнателно те ще прочитат фирмения знак ,ще се изпълват с положителна емоция и гордост от това ,че работят в успешна фирма.

По данни от проучвания около 26% от персонала в една фирма се чувстват незабелязани от ръководството и неудовлетворени от това ,че работата им е недооценена.Тази отрицателна емоция с натрупване често води до напускане и загуба на хора,в които ние сме инвестирали време и пари,за да създадем и обучим.

Сега ,твърде често при фирмите от IT сектора се забелязва мода и опит за мотивиране на служителите с карти за финес,обикновено около 120лв едната.Тези карти остават така и неизползвани от повечето хора ,или ползвани епизодчно ,на приливи и отливи.Не е ли по-добре да се стимулират служителите с продукти,които ще се ползват ежедневно,които ще внесат ред в организацията на деня , които ще повишат самочувствието на служителя.Защото не е все едно дали отивате на среща и при изваждане на грижливо напечатана ви визитка да изпадне и гребенчето ви за коса.

Или пък,за да запишете важна информация за клиента ползвате омачкан хартиен кочан листа,вместо приятна кожена папка?Как мислите ,каква оценка ще даде за вас партньора ,който искате да ви стане клиент???

Често едва в края на годината се замисляме и за корпоративните подаръци или т.н.“рекламни сувенири“. Искате ли да добавите към така познатото „трио“ от тефтер,календар и химикалка

и нещо значимо ,стойностно ,с дълготрайна употреба-това са нашите кожени продукти-папки ,визитници,калъфи за документи,ключодържатели.

Парите ,за да се множат искат да ги съхраняваме грижливо и с любов.Намачканите и нахвърляни банкноти говорят за небрежност и неуважение към това към, което всички се стремим да имаме по повече. Дори се вярва ,че при жените портмонетата от червена кожа ,привличат пари. Предстои да пуснем в продажба наши продукти придружени с бележка с кратък текст

„ А трябва ли ми това точно сега“,

тази бележка е хубаво да седи винаги в портмонето и да я прочитаме при желание за покупка на н-тата блуза например- така нашето портмоне може да ни помогне да спестим пари ,и да предпазим гардероба си от ненужно претоварване!

Нашите продукти могат да бъдат изработени в 50 цвята кожи ,да бъдат напечатани с фирмено лого и да,

те ще са по-скъпи от тези на базар „Илиенци“,но ще покажат на ползвателя ,че го цените ,че не „отбивате номера“ с евтина масовка от пазара!!!

Преди години клиент разказваше как шефът му трябвало да връчи поздравителен адрес на партньор юбиляр ,ценен и важен търговец- сътрудниците подготвили всичко необходимо,напечатали на луксозна хартия поздравленията,тръгнали към мястото на събитието,излязла буря,завалял силен дъжд.При слизане от колата вятърът поел от ръцете на шефа хартиения лист и той се озовал в локвата.Целият труд отишъл на вятъра! Нямало какво да поднесат на юбиляра!Ето от каква неприятност може да ви спаси една папка модел „Адрес“,която ние предлагаме.При това напечатана с фирмен знак! По тази причина клиента поддържаше в наличност този модел,подходящ и при подписване и размяна на договори.

Не по-малко вълнуваща е и историята на майка и дъщеря ,които преди години дойдоха лично в офиса ,за да търсят комплект от зелени ръкавици и зелена чанта обезателно с нашия фирмен знак на пеперуда в полет.

Имаме и клиенти на дребно,които често влизайки в магазина показват наши продукти, и се хвалят колко дълго ги носят без увреждане ,последния случай от днес ,когато пиша тези редове е за дамско портмоне носено 20 години .

Обичайно дамските портмонета са с метален фирмен знак на лицето и точно това се харесва на жените и продава.Ако по някаква причина няма метално лого покупката се отказва!

Това ,което ни отличава от конкурентите е първо 100% естествения произход на материалите.

Второ ние произвеждаме продукти с различно предназначение и употреба от един и същи цвят кожа ,каквато е и колекцията от 11 продукта за деловата жена , наградена на Пловдивски панаир 2003 година -това включва освен чантата – портмоне,калъф за две писалки,козметичен несесер,ключодържател, малък тефтер-бележник ,папка А5 формат ,калъф за очила,персонален визитник,табакера ,калъф за международен паспорт.В някои комплекти включваме и дамски кожен колан!

Предлагаме и много практичен комплект ,подходящ за хората на бизнеса ,състоящ се от пет компонента ,включително и настолен кожен класьор за визитни картички, разположени в красива и устойчива кутия .

Нашият стремеж беше постигането на европейско качество на изработка и факта, че последните години работим за такива световни гиганти като FURLA,GUESS,LIU JO,The BRIDGE ,доказва постигнат резултат.

Малките жестове могат да ни бъдат от голяма полза!