Блог секцията на фирма Дакс

Корпоративният имидж не се гради само по Коледа

корпоративен имидж

Корпоративният имидж е също толкова важен за успеха на компанията, колкото качеството на нейните продукти и обслужването на клиентите.

Какво е корпоративен имидж?

Това е мнението, което имат за вас собствените ви служители, партньорите и клиентите ви.

Корпоративният имидж се гради целенасочено и дълго със същата упоритост, с която човек гради отношенията си с приятелите си.

Активностите по изграждане на положително мнение за компанията са най-различни и за тях отговарят както от отдел Маркетинг, така и от отдел Човешки ресурси.

Ще изброим само някои от тях:

  •  консистентна бранд идентичност,  (лого, шрифтове, визии);
  • отлични отношения с клиентите, създадени чрез качествено обслужване и лично внимание към всеки от тях;
  • грижа за служителите под формата на социални пакети, тиймбилдинги и вътрешни мотивационни програми;
  • внимание към всеки детайл от общуването на клиентите и партньорите с фирмата.

Дългогодишният опит на фирма DAKS в производството на подкрепящи корпоративния имидж кожени аксесоари показва, че все още не се обръща достатъчно внимание на малките детайли от големия пъзел на корпоративната идентичност.

Как се изгражда корпоративния имидж?

Обикновено компаниите си спомнят за своя имидж преди коледните празници, когато всички решават да зарадват партньори и служители с брандирани тефтери, химикалки и ключодържатели.

Един находчив мениджър, посветен на изграждането на корпоративен имидж на компанията, би трябвало да има целогодишна стратегия за поддържане на добри отношения със служителите и клиентите си.

Краят на всяко тримесечие например може да се превърне в повод за празнуване на успеха на отделите и служителите, които са се представили най-добре. Малък корпоративен подарък като брандирано кожено портмоне или визитник ще покажат личното отношение и признателност към тези служители и ще ги стимулира да продължават да се представят отлично.

Новите служители също биха дали повече от себе си, ако в първия им работен ден ги посрещне не празното им бюро, а комплект качествени папка, визитник и тефтер с логото на фирмата. Такова посрещане ще отправи ясно послание „Радваме се, че си част от нашия екип, ценим уменията ти и нямаме търпение да успеем заедно“.

Част от добрия имидж е и първото впечатление, което търговците оставят у потенциалните клиенти при първите срещи. Мнението за фирмата ви като за солиден партньор сериозно ще се повиши, ако вашите служители отиват при клиента с предложение в качествена кожена папка или подадат своя визитка от красив кожен визитник, вместо от протъркано портмоне.

 

Изграждането на марка и добро име не е спринт с корпоративни подаръци преди Коледа, а дълъг маратон в продължение на цялата година, съставен от малки жестове на внимание към служители, клиенти и партньори.

 

Ние от фирма DAKS с радост ще бъдем ваши съотборници в дългото бягане, като ви доставим висококачествени и произведени в България кожени корпоративни аксесоари – визитници, калъфи за документи, папки.

Разгледайте тук нашите предложения за подобряване на корпоративния имидж >>>

Related Posts