Блог секцията на фирма Дакс

RFID защита – Продукти, защо, как, какво?

RFID защита - защо, как, кога?

Нека се запознаем с RFID защита.

RFID защита за вашите документи, карти и други? Трябва ли ви? В днешния свят технологиите напредват с тревожна скорост и с това идват нови предизвикателства. Едно такова предизвикателство е заплахата от RFID (радиочестотна идентификация) сканиране. RFID сканиране е вид кражба на самоличност или финансови средства, която се случва, когато някой използва скенер, за да открадне информацията, съхранена на вашата кредитна карта или RFID чипа на паспорта, без ваше знание. В тази статия ще обсъдим как работи RFID сканирането и стъпките, които можете да предприемете, за да се защитите.

RFID портфейли

RFID портфейли

Какво представляват RFID чиповете?

RFID чипове – Тези чипове обикновено се намират в кредитни карти, паспорти и други форми на идентификация. Когато RFID чип се сканира от неоторизиран четец, той предава информацията, съхранена на чипа, към четеца. Тази информация може да включва вашето име, адрес, номер на кредитна карта и друга лична информация. Естествено, може да става дума и за пари.

RFID скимирането работи с помощта на скенер, който може да чете и улавя информацията, съхранена на RFID чипове. Тези скенери могат да бъдат закупени онлайн и са лесни за използване. Крадец може просто да мине покрай вас със скенер в джоба си и да улови информацията за вашата кредитна карта или паспорт без ваше знание.

Как да се предпазим от RFID кражби?

Как да се предпазим от RFID кражби?

Как може да се предпазите от RFID кражби?

Има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да се предпазите от RFID кражба. Ето някои от най-ефективните методи:

  1. Използвайте блокиращи RFID продукти: На пазара има много блокиращи RFID продукти, като портфейли, ръкави и чанти. Тези продукти съдържат материали, които блокират предаването на радиовълни, което прави невъзможно неоторизиран четец да сканира вашия RFID чип.
  2. Съхранявайте картите и паспорта си с RFID в блокиращ RFID портфейл или калъф: Тези продукти са предназначени да предпазват вашите карти и паспорт от неоторизирано сканиране. Съхраняването на вашите карти и паспорт в калъф с RFID защита или портфейл с блокиране на RFID ще попречи на крадците да откраднат вашата лична информация.
  3. Активирайте функциите за блокиране на RFID на вашата кредитна карта или паспорт: Много кредитни карти и паспорти имат вградени функции за блокиране на RFID, които могат да бъдат активирани, като се свържете с вашата банка или паспортна служба за повече информация. Това ще попречи на неоторизирани читатели да получат достъп до вашата лична информация.
  4. Бъдете наясно със заобикалящата ви среда: крадците често се насочват към многолюдни зони, като летища, гари и туристически атракции, където могат да се слеят с тълпата. Бъдете бдителни и следете вещите си, особено в многолюдни места.
  5. Мислете къде сте и с какво сте: Това е изключително лесно предпазно средство. Не насърчаваме носенето на няколко банкови карти, важни документи на всякъде с вас. Винаги взимайте това, което ви е необходимо когато излизате!

В заключение, RFID кражбите е нарастваща заплаха в днешният модерен свят и е важно да предприемете стъпки, за да се защитите. Като използвате продукти за блокиране на RFID, съхранявате вашите карти и паспорт с активирана RFID в портфейл или ръкав с блокиране на RFID, активирате функции за блокиране на RFID на вашата кредитна карта или паспорт и сте наясно със заобикалящата ви среда, можете да намалите риска от RFID скимиране. Бъдете в безопасност и защитавайте личната си информация. Ние от фирма ДАКС можем да ви предложим отлични решения с RFID защита. Имаме широка гама от продукти, цветове и форми.

 

ВАЖНО! Тази статия е чисто информативна! Ние не сме съветници по сигурността.