Блог секцията на фирма Дакс

Защо да ядем биохрани?

Биохрани - колко са полезни за нас?

Знаем ли какво точно купуваме и ядем?

В надпреварата да се произвежда все повече и повече храни, производителите трябва да използват пестициди за да защитят реколтите от болести и насекоми.

Това помага на техния бизнес, но вреди на човешкото здраве. Знаете ли, че ако изядете една обикновенна ябълка от пазара вие поглъщате повече от 30 вида пестициди, дори след като сте я измили хубаво? Качеството на храната непрекъснато пада и например съдържанието на витамин С днешните плодове е намаляло сравнено с нивата преди няколко десетилетия.

Няколко потресаващи факта: Пестицидите в храните се свързват с много болести – включващи рак, затлъстяване, Алцхаймер, някои вродени дефекти. Не може да ядете непрекъснато химикали и да очаквате, че тялото ви няма да реагира по някакъв начин.

Биохрани - колко са полезни за нас?

Биохрани – колко са полезни за нас?

Биохраните – плодове и зеленчуци – съдържат 50% повече хранителни вещества, минерали и витамини сравнено с продуктите на конвенционалното земеделие.

 

Ако купувате от обикновените плодове и зеленчуци ще трябва да ядете по-голямо количество за да си набавите необходимите витамини и минерали, което означава че ще поглъщате повече химикали, вредящи на вашето здраве.

Също така не забравяйте, че добитъка и домашните птици непрекъснато поглъщат коктейл от антибиотици и хормони. Какво се случва с тези химикали, когато животното умре? За същаление вие ги поглъщате с месото. Никое животно отглеждано по стандартните съвременни животновъдски процеси не може да произведе здравословна и висококачествена храна.
Единствения начин да избегнете да поглъщате отрови е да започнете да се храните с биохрани.

Веднъж като опитате биохраните – например една ябълка ще си спомните вероятно, че ябълката е имала такъв вкус през вашата младост. Никога повече няма да се върнете към масово произвежданите храни.
Разбира се биохраните са по-скъпи и по-трудно се намират, но с малко повече усилия може да намерите най-изгодните предложения.

Био сертифицираните хранителни продукти гарантират на потребителите, че хранителните продукти, както и всички използвани при тяхното производство съставки са натурални и био. Земеделските стопани, производителите, ресторантите и всяко бизнес предприятие, което участва пряко в производството или преработката на биохрани могат да бъдат подложени на био сертифициране.