Блог секцията на фирма Дакс

4 съвета как да почистим и съхраним правилно кожените чанти

Към продуктите от естествена кожа трябва да се отнасяме с повишено внимание и грижа, защото лесно могат да бъдат одраскани, ожулени или да претърпят други механични увреждания.

  1. I. Обичайно замърсяване

Ако чантата е замърсена от обичайна употреба, препоръчваме почистване с меко памучно парче, навлажнено с малко сапун. Може да използвате и тоалетно мляко за почистване на лице.

  1. При по-упорити петна

Много добри резултати в почистването на по-упорити петна, както и на химикал или остатъци от боя, се постигат и ако за почистване се използва антибактериален гел на (например на Медикс). Резултатът е впечатляващ! Все пак е добре първо да пробвате на малък и невидим участък как ще реагира кожата.
III. При замърсяване на светли чанти
Ако чантата е светла най-бързо се замърсяват дръжките. Почистването им става по гореописаните в точка 2 начини – със сапун или с тоалетно мляко.

  1. При съхранение за по-дълъг период

Ако чантата няма да се ползва за по-дълъг период от време е добре да се почисти преди да я приберете. Добре е да се формова (напълни) с хартия и да се остави затворена в торба.
Не оставяйте чантите на съхранение без опаковъчна торбичка, особено ако са допрени една до друга – това може да доведе до проникване на боя и развитие на трайни, неостраними петна.