Блог секцията на фирма Дакс

Как да стимулиме продажбите по необичаен начин?

Обикновено фирмите отделят значително време за правилен подбор на служителите и особено на служители в отдел Продажби. След назначаване следват обучения, курсове, школи, практика и така постепенно се шлифова специалистът за работа с клиенти.
Твърде често, обаче, елементите за обезпечаване на търговеца с някои важни за неговата дейност и представителна функция продукти убягват.
Например:

  • красива кожена папка-бележник
  • папка за рекламни материали, договори и документи
  • малък компактен и изискан кожен визитник
  • елегантен калъф за химикалка с хубава химикалка
  • кожен ключодържател

Всеки служител, екипиран с подобен род аксесоари, би се чувствал по-уверен и би бил по-успешен и по-силно мотивиран да даде максимумът от себе си.
Още по-представително би било ако всеки от гореизброените продукти носи фирмен знак. Не е за пренебрегване и силното впечатление, което ще остане в клиента от показаното ниво на стил и отношение към детайла. Дребните аксесоари имат неподозирана и недооценена сила.
Само си представете какво първоначално въздействие ще окаже върху Вас срещата с изряден и спретнат човек, с умело съчетани чисти тъмносини обувки, тъмносиня чанта, синя папка – бележник, син визитник и син калъф за химикалка! Ефектът би бил същия и ако дадем за пример друг цвят, като тъмнозелен.
Това е един мощен и не много скъп за изпълнение „коз“ в продажбите и в ръцете на хората, заети в бизнес, който често е неглижиран и недостатъчно оценен.