Блог секцията на фирма Дакс

Фокусирайте се върху качеството на материалите и изработката

В последните години се забелязва тенденция прилагана от някои от големите марки ,да се  изработват и предлагат  кожени чанти, портмонета и други аксесоари от евтини материали с полиуретаново покритие понякога наречено „сафиано”  –  вид материал получен по химична технология от кожени отпадъци. Продуктите носят знака на известната марка, но са изпълнени с евтини материали. Това е защото потребителите преследват и искат да афишират, че притежават продукт на известната марка, независимо от качеството на материалите.Обичайно използваните метални аксесоари са също с евтин произход.

Изработен изгодно на ишлеме, крайният продукт също е с много ниска себестойност и позволява на марката значителен марж, висока цена на дребно, скрита зад логото на известната марка.

По-слабо или напълно непознатите марки ,родно производство ,специализирани в изработка на кожени аксесоари, подбират материалите и винаги залагат на естествените кожи ,далеч по скъпи и престижни ,с много по-дълъг живот на употреба, с фокус върху качеството на продукта .Като се отчете сравнително слабата известност на производителите и техните търговски марки  ,се прави връзка и с много по-достъпната крайна цена на дребно, която не позволява висок марж,от там по-ниски приходи ,по-малко средства за нови проекти и развитие.

Вярваме, че качеството на материалите и изработката е „стойността”,която всички потребители търсят и биха оценили. Те подчертават стил и вкус ,като не се фокусират върху евтиния лукс. Съчетано с добър актуален и практичен дизайн , и добро  изпълнение правят продукта конкурентен  и различим.