Блог секцията на фирма Дакс

Как да се грижим за продуктите от естествена кожа?

Дакс продуктите изработваме обичайно от телешка напа с доказан естествен произход от Италия или Турция.
С грижа и внимание подбираме и селектираме всяка партида. Обичайно всяка кожа носи характеристиките на естествения материал – бръчки, гънки, пори, следи от наранявания.
При кроенето се стараем максимално да избягваме участъци с лицеви дефекти, дупки, пробождания. За всеки детайл се подбира най-доброто от кожата, но независимо от това ,  някои леки несъвършенства на материала остават, което доказва естествения му произход.
При закупуването на продукт препоръчваме да се избягват механични одрасквания, най-често от маникюр, ключове или други вещи .В случай, че кожените продукти са изложени на дъжд, незабавно ги подсушете с  мека памучна тъкан и оставете на проветриво място.
Всяко излагане на въздействие на вода, мазнини, козметика, може да доведе до неотстраними петна. Също препоръчваме да избягвате продължително излагане на пряка слънчева светлина. Това може да доведе до загуба на цвят.
Някои анилинови кожи попиват цветове, затова когато съхранявате чантите, нека не се допират една до друга и  обезателно да бъдат в предпазни памучни торбички. При по-продължително съхранение,з а да не загубят фирма, е добре да ги напълните с хартия, без печат върху нея.
Миризмата на мастилото остава. Не оставяйте дългата дръжка вътре в чантата, това може да я увреди.
Ние като производители не носим отговорност за вреди настъпили вследствие на неправилна употреба и съхранение, както и с несъобразяване с характеристиките на естествените материали.