Блог секцията на фирма Дакс

Да поговорим за логото!

Логото

Логото е графичен елемент или емблема, представящ по определен начин корпорация, институция, сдружение, организация, търговски продукт или дори отделна личност.

Това лого, в което вложихте толкова енергия. Харесвате го. Използвате го с гордост. Всеки ден работите за неговият имидж. Или пък още нямате, но обмисляте да имате.

Логото е графичен елемент или емблема, представящ по определен начин корпорация, институция, сдружение, организация, търговски продукт или дори отделна личност.

Логото е един от основните елементи, които формират силна бранд идентичност. Тази бранд идентичност, която извиква определени асоциации в съзнанието на потребителя.

Дизайнерът Майкъл Биерут казва, че познатото лого е не просто дума или графичен символ, а цял свят от асоциации, които са се формирали с течение на времето. Той определя новото лого като съд, който ще се изпълни със значение от опита и историята, а работата на дизайнера е да придаде форма на съда, която да е подходяща за съдържанието, което той трябва да приеме.

При създаването на логото и формирането на бранд идентичност се внасят много емоции, търси се съответствие на посланието, което марката иска да предаде на клиента. Логото е красивият и смислен елемент, който ще предизвика положително напомняне за вашата марка.

Твърди се, че няма успешен бизнес без лого.

И това не е случайно! Клиентът може и да не се сети за Вас или името на Вашата фирма, но графичният символ ще извика в съзнанието му определени асоциации и когато има изграден и поддържан имидж на марката, ще даде приоритет на избор именно на Вашите продукти или услуги.

Собственото лого всъщност не е ново „явление“. Замисляли ли сте се, че в миналото всяка кралска династия, та дори и всяка благородна фамилия е имала собствен герб – символ, който е гарантирал определено положение в обществото. Този символ е имал своята „добавена стойност“ и е носел определени послания – за войнственост, за мир, за плодородие, за финансова стабилност. В съвременните условия правим същото, създавайки идентичността на бранда – задаваме начинът, по който възприемаме себе си и искаме останалите да ни възприемат.  Да направим и още една препратка – монетите – те също представляват своеобразно лого, натоварено да носи определена стойност.  Било е признак на могъщество да имаш собствена валута и да имаш правото да сечеш монети с личния си герб.

Аналогично на нашите славни предшественици от миналото, имаме за цел да популяризираме своята марка чрез поставяне на логото си на различни предмети, чрез които достигаме до своите настоящи и бъдещи клиенти и партньори. Обикновено го правим на традиционни рекламни материали – календари, химикали, тефтери. Но ние от Дакс, бихме искали да Ви дадем една чудесна възможност – да брандираме Вашето лого на качествени изделия от естествена кожа, които могат да бъдат както за лично ползване, така и за подарък към Ваши бизнес партньори или важни клиенти. Всеки аксесоар от естествена кожа добавя тежест, лукс и дълговечност на изделието, гарантира, че вложените средства за реклама „ще се изплатят“, тъй като продуктите, които ние предлагаме са с изключително високо качество и няма да бъдат прибрани в чекмеджето с други рекламни материали. Освен това, такъв тип изделия демонстрират едно по-различно отношение към клиента, а те съвсем не са на толкова високи цени, тъй като са изцяло изработени в България.

Накрая, бихме искали да направим и още една интересна препратка. Сещате ли се как в миналото собствениците на големи стада добитък са жигосвали „стоката“ си, за да си я познават. Това е вършело чудесна работа, нали? Е, от добрият опит ни остава само да се поучим! Очакваме Ви!

Можеш да персонализираш всеки наш аксесоар в синхрон с цветовете на твоето лого и да подбереш цвета на кожата и на конеца спрямо твоето фирмено лого!

Дакс – производител на първокласни кожени аксесоари!

☎ 0899 82 35 15
💻 https://daks-bg.com/

Related Posts